Český Brod   

Zmrzliny a koktejly

Zmrzliny


pohary
K přípravě mléčných koktejlů používáme mléka vychlazeného alespoň na +4° C, různé ovocné sirupy, ovocné, mléčné i smetanové zmrzliny. Nahoru můžeme, není to však nutné, nastříkat ušlehanou šlehačku. Mléčné koktejly podáváme ve vysokých sklenicích. Jsou-li některé druhy husté, přidáme mléko. Ke koktejlům podáváme brčko. (Součástí všech koktejlů je led.)

pohary



Ananasový
12 cl mléka,
1/2 dl ananasové zmrzliny,
2 cl jablečného sirupu (ananasového),
10 g šlehačky.

Citrónový
12 cl mléka,
1/2 dl citronové zmrzliny,
2 cl citronového sirupu,
10 g šlehačky.

Čokoládový
13 cl mléka,
1/2 dl čokoládové zmrzliny,
10 g šlehačky,
10 g strouhané čokolády,
1 KL moučkového cukru.

Jahodový
12 cl mléka,
1/2 dl jahodové zmrzliny,
2 cl jahodového sirupu,
10 g šlehačky.



Kávový
12 cl mléka,
1/2 dl kávové zmrzliny,
10 g šlehačky,
2 cl kávového vývaru,
1 ČL moučkového cukru.

Malinový
12 cl mléka,
1/2 dl malinové zmrzliny,
2 cl malinového sirupu,
10 g šlehačky.

Meruňkový
12 cl mléka,
1/2 dl meruňkové zmrzliny,
2 cl jablečného sirupu,
10 g šlehačky.

Oříškový
12 cl mléka,
1/2 dl oříškové zmrzliny,
1 žloutek,
1 ČL moučkového cukru,
10 g šlehačky.

Vanilkový
14 cl mléka,
1/2 dl vanilkové zmrzliny,
1 ČL moučkového cukru,
10 g šlehačky.
Pomerančový
12 cl mléka,
1/2 dl pomerančové zmrzliny,
2 cl šťávy z pomeranče,
10 g moučkového cukru,
10 g šlehačky.

Ovocné mléko (předpis pro 10 porcí)
1 l mléka,
1/4 l malinového protlaku,
200 g cukru,
5 čerstvých žloutků.


Příprava:
Jednotlivé ingredience vyjma šlehačky vyšleháme v mixéru a přidáme kousek ledu. Koktejl ozdobíme šlehačkou, popřípadě podle jednotlivých druhů koktejlů ovocem, strouhanou čokoládou, mletými oříšky...apod.

Koktejly


pohary
Ovocné mléko
Cukr svaříme s 1/2 l mléka a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi pak přidáme malinový protlak a 1/2 l vychlazeného mléka, ve kterém jsme dobře rozšlehali žloutky (pokud nemáte jistotu o jejich nezávadnosti, doporučuji je vynechat..pendina poznámka). Mléko mixujeme asi dvě minuty s ledem.

Malinové mléko je velmi osvěžující v letních měsících. Stejným způsobem můžeme připravovat mléko ostružinové, jahodové, borůvkové, rybízové, třešňové...apod., stejně jako příchutě koktejlů můžeme dále obměňovat podle vlastní fantazie a zdrojů.
pohary



Spolujízda / Půjčovna / Paintball Praha / Lékárna / Ověřování DIČ pro účely DPH / Vtipy, ftipy, vtipky